Tuti programok nálunk, ahogy mi látjuk és ahogy Ti is fogjátok látni.

Tuti programok nálunk, ahogy mi látjuk és ahogy Ti is fogjátok látni.

2018-10-08 0 By admin

A tizedik hónapot tapossuk projektünkben és jóval százon felül van a megvalósult programok száma. Nógrád-, Borsod- és Heves megye is otthont ad a sport, a szabadidős és az egészségmegőrző rendezvényeknek.

Hogy mit is csinálunk?

Mondhatnánk sportolunk, mozgunk, felvilágosítunk, tanácsot adunk, de igazából hihetetlenül jól érezzük magunkat.

Minden településen, amely részt vesz a programban fellelhetjük az állandó résztvevőket, ismerős arcok néznek velünk szembe. Természetesen mindig vannak újak és reméljük Te is hamarosan csatlakozol hozzánk!

Ez volt a reklám. És most, hogy mit is csinálunk ténylegesen?!

A teljesség igénye nélkül pár dolog amiben részt tudsz venni:

Zumba, biciklitúra, Nordic Walking (erről egy kicsit bővebben is olvashatsz majd, mert bevallom nekem se volt először fogalmam róla, mit is takar ez pontosan), asztalitenisz, különböző tornák kicsiknek és nagyoknak, judó, foci, jóga, deepWork, SUP edzés (ne ennél is csak pislogtam, de mikor megtudtam mi is ez…. hmmm…. ez HIHETETLENÜL JÓ!) stb.

Az állandó programokon túl vannak eseti jellegű programjaink is, mint például az egészség napok, sportnapok, szűrőprogramok. (Ez utóbbi milyen hasznos… Erről egy külön cikket írok, mert tényleg fontos a rendszeres szűrés és mi magyarok nem nagyon szeretjük. De majd a számok meg fognak győzni Téged is!)

Hogy miért is jó ez a program?

Egyszerű válaszként: Nézz el egyre és meglátod!

De ha meg kell győzni egy kicsit, akkor annyit mondhatnék, hogy egészségesebb, fittebb legyél és mindezt úgy, hogy jól is érezd magad. Mi nem személyi edzők vagyunk, nem akarjuk kihajtani belőled a szuszt is, hanem egy kis szemléletformálást szeretnénk adni, hogy miért is fontos a rendszeres mozgás, a tudatos táplálkozás és a helyes életvitel. Mindezt fiatalos, laza, szórakoztató formában, sok nevetéssel és közben egy jó kis testmozgással.

Az egyik ilyen forma a Nordic Walking. Említettem, hogy erről bővebben beszélek, mert ez nem csak két botra való támaszkodás, hanem egy önálló sportág. És nagyon jó! Találkozhatsz vele úgy is, hogy ski walking (magyarul: skandináv gyaloglás, síjárás, vagy botsport). A lényeg az, hogy két speciális botot adunk a kezedbe és megtanítunk egy különleges gyaloglótechnikára. Ennek eredményeképpen hatékonyan, ugyanakkor kíméletesen tudod fejleszteni az állóképességed, a mozgáskoordinációd.

Hogyan is csináld?

Mondtam, hogy kapsz két speckó botot. Erre nem támaszkodunk, mint kapálás közben megpihenve Mari néni, hanem dinamikusan mozgunk vele. A lényeg, hogy hosszabbakat léphetünk, úgy, hogy a kezek és a lábak természetes, a járáshoz elengedhetetlen ellentétes mozgásba maradnak. Tehát ritmust adunk a mozgásunknak, mintha a természetben keringőznénk.

“Sajátos tapasztalat: Először olyan voltam, mint egy újszülött őzgida, csetlettem, botlottam. De mikor ráéreztem…. Őszintén, marha jó. Olyan lettem mint egy gazella, aki a hegyen is fel tud mászni.”

A másik érdekes sport a SUB, vagy állószörf. Ez milyen klassz…. Sajnos egyenlőre Sárospatakra kell menned érte, mert ott tudtuk elindítani, de ha már ezt ki akarjuk próbálni, nézzük is meg a várost, mert egy nagyon szép napot tudunk itt eltölteni. Na de a SUP, avagy (Stand Up Paddle board) azaz állószörf, szó szerinti fordításban “Állj fel és evezz!”. Ez Magyarországon egy nagyon új sportág, de kicsit olyan érzésem van, mintha egy amerikai tengerparton a hullámokat lovagolva szörföznék. A hullámokat nem tudjuk adni, de a szörföt igen és egy igazi élményben lehet részed, hiszen ráállsz a szörfre, evezel és élvezed a vizet, a jó levegőt. (Persze először hasaltam, meg térdeltem és izgultam, hogy béna leszek, de mikor belejössz egy maradandó élmény!) Ami nagyon jó benne, hogy a teljes tested megmozgatja, segíti az egyensúly-érzékedet és az állóképességed. És egy nagyon jó móka is! 🙂

Szó, ami szó klassz programjaink vannak! Tudom, ez most önfényezés, de tényleg jók. Gyertek el, legalább megnézni őket és ha tetszik csatlakozzatok. Ami még tuti dolog, hogy egy kanyi filléredbe se kerül. Eszközöket adunk, programokat, oktatókat, edzőket biztosítjuk, a jókedv állandó. Amit nektek kell adni, az önmagatok, az életetek javítására való elszántságotok, és a megfelelő öltözéketek.

Szóval Hajrá! Gyertek el hozzánk!

A programokról, időpontokról, kérdezzetek bátran az info@eljaktivan.eu címen, vagy keressétek a Facebook oldalunkat és ott is ránk írhattok.

Legyetek részesei programjainknak! Sportoljatok velünk, éljetek egészségesen!

Bodor Tivadar
kommunikációs referens

Egy apróbb megjegyzés: “Én voltam a világ egyik legnagyobb antisport embere, de higgyétek el, itt Ti is kedvet kaptok hozzá, ahogy én is!”